Autor: ALFONSO X EL SABIO
Editorial: Edilán,
Any de publicació: 1982

Preu:  1.850,00 €

Descripció:

Edició facsímil del codice h.I.15 de la biblioteca de San Lorenzo el Real del Escorial. Dos volums enquadernats en pell girada sobre taula. Magnifica edició facsímil del Lapidari més extens i il·lustrat del rei Alfons el Savi, que en realitat no havia escrit ell, sinó que l’havia fet traduir del àrab. Parla de les qualitats beneficioses o perjudicials que tenen 360 pedres depenent de la influencia del signes del zodíac i de la posició de les estrelles. Les pagines estan decorades amb un gran numero de miniatures amb molts colors i composicions de constel·lacions o estrelles i miniatures dels signes del zodíac.

Primer volum: Facsímil, 93 folis de cartolina apergaminada, escrits en varies tintes amb vinyetes policromades i una fulla de colofó.
Segon volum: Interessant assaig de 295 pàgines impreses a dos columnes, amb algunes il·lustracions sobre el codice i el text per Maria Brey Mariño, comentaris científics de Jose Luis Amoros Portoles i finalment notable anàlisis sobre el seu valor artístic per Ana Dominguez.

Es el Lapidari més conegut i se suposa que va ser traduït al castellà sobre el 1250 i probablement traduït de nou, esmenat, reorganitzat i afegit
entre el 1276 i 1279. Exemplar número 770 de 1.500

COM REALITZAR UNA COMANDA